Fel

Hajolaj – Hasznos Információ

Miért Használ Oly Sok Nõ Hajolajat?

A hajolaj sokoldalú kozmetikum. A haj intenzív regenerálása mellett kitölti a haj szerkezetének réseit. Ráadásul a hajolaj sok egyéb, naponta használt hajápoló terméket helyettesíthet.

A hagyományos hajolaj a következõkre használható:

  • haj újjáépítése (mély regenerálás)
  • védõ emulzió (óv az UV sugaraktól)
  • elnyelõ anyag (megnehezíti a méreganyagok behatolását a hajba)
  • hõvédõ emulzió (védi a hajat hajszárítás és egyenesítés során)
  • intenzív kondicionáló (azonnali vitalitást biztosít a hajnak)
  • hajhullás elleni kezelés (erõsíti a hajhagymákat)
  • haj növekedését fokozó kezelés (serkenti a hajhagymákat)
  • kondicionáló készítmény (ellensúlyozza a göndörödést, simítja a szabálytalan szálakat)
  • ragyogást biztosító készítmény (fokozza a haj fényességét)
  • szérum hajvégekre (megvédi a hajvégeket a sérülések ellen)

Hogyan Szerzik a Természetes Olajokat?

Ahogy a neve is utal rá, a természetes olajok a természetbõl származnak, a Földben növõ növényekbõl sajtolják õket. Az emberek évszázadok óta ismerik a kis magvakban és mogyorókban szereplõ erõt. Ezekbõl nyerik a természetes olajokat. Ezzel a természetes olajok a legjobb formában megõrzik a vitaminokat, ásványi anyagokat és a telítetlen zsírsavak részecskéit, hogy azok ápolják a fejbõrt és a hajat.

Hogyan Mûködnek a Hajolajok?

A természetes hajolajok olyan molekulákból készülnek, amelyeknek fõ feladata az emberi sejtek belsejébe kerülni. Ezek a “tapasztalt” olajok rendkívüli lehetõségeket kínálnak, mivel képesek a haj belsõ szerkezetébe folyni, hogy belsõleg tápláljanak. Azaz bekerülnek a belsõ rétegekbe, behatolnak a hajhagymákba, egyensúlyba hozhatják a fejbõrön zajló folyamatokat, miközben gyönyörû megjelenést biztosítanak a hajnak. Érdemes felismerni, hogy semmilyen sampon, kondicionáló vagy hajbalzsam nem kínál ilyen lehetõségeket.

Számít, Hogy Milyen Olajt Választunk?

Sok hajolaj kapható. Ezeket magvakból, diófélékbõl és húsból nyerik. Mindegyiknek különbözõ tulajdonságai vannak, különbözõ zsírsavak, különféle vitaminok vannak benne és a részecskék nagysága is eltér… Ezért mindegyik másképpen hathat a hajra. Így…

… Hogyan Válasszuk a Legjobb Hajolajat?

A legjobb, ha a domináló zsírsavaknak megfelelõen válasszuk az olajt. Ezek azok az anyagok, amelyek lehetõvé teszik a molekulák méretének meghatározását egy adott olaj elõállításához. Az olaj részecskék három csoportra oszthatók (három méret). És a molekuláknak meg kell felelniük a haj porozitásának.